2011. május 1., vasárnap

Hochtor

2011.04.31
Két elszánt magyar hajnali 2:30-kor autóba ült Budapesten és elindultak Ausztriába, hogy bicajjal feltekerjenek a Glocknerúton.
A parkolóhoz (megbeszélt találkozási ponthoz) néhány perccel utánuk érkeztem, éppen a bringákat rakták össze. Majdnem 8 óra autózás után azonnal startra készek voltak.
Az időjárás nem volt éppen kedvező, erős szél fújt, helyenként esett egy kis hódara, de ennek ellenére egész jól haladtunk.
Fuscherlacke
A Fuschertörl-től rövid pihenő után, már külön-külön gurultunk le a Fuscherlacke-hoz, aki jobban fázott, hamarabb továbbindult.
a hófalak leomlanak? remélem nem

Hochtoralagút (jégkariatidák csarnoka)
A Hochtor-nál újra találkoztunk. 4°C volt, a karintiai oldal teljesen felhős, de őket ez nem gátolta tervezett céljuk teljesítésében, legurulni Heiligenblutba és vissza a Hochtorhoz és a kiindulási ponthoz, azaz egyszerre  két oldalról is megmászni a Glocknert.
Nekem ennyi is elég volt, elindultam vissza,  felvettem az összes cuccot, melegebb kesztyűt, de még így se volt  melegem. A szél rámfújta a porhavat a hófalak tetejéről, de legalább nem esett. A salzburgi oldalon stabil maradt az idő, hogy a karintiai oldalon mi volt, bejött-e az előrejelzés az esőről, hogy sikerült-e az elszánt biciklisták terve, arról majd később kapok híreket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése