2010. december 4., szombat

Téli fitnesz 2010/11

2010.12.31


November elején sajnos véget ért a bringás szezon. Kezdődhet a kondíciómentő téli alapozás.
Ez egyelőre azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap irány a Wiechenthalerhütte. Remélem nemsokára a sífutópályák is üzemelni fognak, akkor majd választhatok, a hegy vagy a sík.
Néha napsütésben gyönyörű kilátással, máskor ködben vagy felhős időben megyek fel. Eddig még mindíg mások taposták ki az utat, szerencsém volt.Valaki az erdöben feldíszített egy kis fenyöfát kb. félúton az ösvény mellett.

Vannak rajtam kívül még más őrültek is, akik rendszeresen feljárnak télen. Név szerint csak néhányat ismerek, de a többiekkel is úgy köszöntjük egymást, mint akik egy titkos társasághoz tartoznak, akik tudják, hogy mi van odafönnt, mi vonzza őket mindig ugyanoda vissza.
Ketten mindig szombaton dél körül mennek fel, egy másikuk hétközben is rendszeresen, de délután kettőkor, a harmadik favágó és amíg nincs munka szinte minden nap felmegy, felvitte a grillezőjét, mindíg virslit vagy húst süt, megiszik hozzá néhány sört, üldögél egy kicsit, gyönyörködik a tájban aztán hazamegy. Mindegyikünk ezt csinálja. Ha rossz az idö, nincs kilátás, akkor a mozgás, a sport kedvéért, különben pedig a nyugalom és a táj, a "távolbanézés" szépsége miatt járunk ide.
A városból visszanézve a hegyre néha egy rövid "színjáték" látható, de néhány perc alatt eltünnek a piros fények.

dec.30
A városban kiábrándítóan ködös, nedves az időjárás, a hegyen szikrázó napsütés, +10°C.
Ilyen vastag ködréteget még nem is láttam, kb 1350 m-ig ért fel, azaz 600m vastag paplan takarta be a tájat.
dec.31
Ma is hasonló volt a helyzet, a ködpaplan ugyan vékonyabb volt, de a napsütésből a ködbe mégsem szívesen jöttem le. A változatosság kedvéért utána még a Steinalm-hoz is felmentem, megnézni a naplementét.

2010 lezárásaként egy évi szintemelkedés összesítés:
bicajjal 58.000 m
gyalogszerrel 49.000 m
összesen: 107.000 m

BUÈK 2011