2010. szeptember 25., szombat

Weisse Gams II

2010.09.24
Mégegyszer a Weisse Gams, most ketten és ráérösebben, fotószünetekkel. Igy nem is olyan fárasztó.

2010. szeptember 1., szerda

Weisse Gams


A közelben található egy új "Klettersteig", amihez nem kell órák hosszat túrázni, mert kb. 200 m-re van a parkolótól. Weißbach bei Lofer a Saalachtalban, kb. félúton Lofer és Saalfelden között található. Innen indul az aszfaltos út (bicaj) a Hirschbichl-re is. Ennek az útnak az elején, közvetlenül az első meredek rámpa előtt kell letérni jobbra a gyalogútra a szikla alá.
Innen már csak 100m a "beszállás"
amit ez a tábla jelez.

Nem szoktam D nehézségü túrákra menni, mert sokat kell karral dolgozni, amire nem vagyok felkészülve. Mivel a leírás szerint viszonylag rövid a túra, gondoltam megpróbálom, megnézem mit is jelent a D nehézségi fok.
Fotókat menet közben nem is csináltam, végighajtottam az egészet mert bizonytalan volt az időjárás. A felénél rájöttem, hogy nem is olyan könnyű egy ilyen D túra, éreztem, hogy fogytán az erőm és kapaszkodni, karral húzni kellett rendesen. Szerencsére csak 130m szint az egész, lefelé pedig erdészeti út vezet.
Látványos túra, könnyen elérhető, rövid, de kicsit jobb kondi kell hozzá, nagyobb szintemelkedésnél már gondom lett volna.
Saját fotók vagy videó talán legközelebb, addig is néhány link.
(video a youtube-on)
leírás
fotók

Schustergangl

A közelben van néhány "Klettersteig", ha nem is annyi mint a Dolomitokban, de választhatunk a könnyebb és nehezebb túrák közül itt is. Én maradok a könnyebbeknél, ezek közé tartozik a "Schustergangl" (B/C nehézségi fok) Waidring-nál (Tirol). A beszállás elérhetö a felvonóval (nem próbáltam) és fel lehet jutni egy darabig autóval is (útvám 8€). A parkolótól kb. 0:50 (1:00) a "beszállás".
Mindjárt jó meredeken kezdödik

és kb. a felénél még egy kis kerülöút is belefér, ha valakinek kevés lenne az akció.






Lefelé könnyü gyalogtúra, az útról a felvonónál letérve megcsodálhatjuk a "skywalk"-ot, aminek részben acélrács, részben üveg a padlója. Szép a kilátás a környezö hegyekre és persze lefelé is.
video
leírás
a plattform(skywalk)

Ventoux

A Tour de France után is megér egy utat az Alpok Genfi-tó és a tenger közötti része.
Egy többnapos autós-bicajos kirándulás keretében sikerült feltekerni néhány hágóútra ezen a csodás vidéken.

kilátás a Mont Blanc-ra a Col de la Ramaz felöl
Col du Noyer

Lac de Serre Poncon

Ide feltétlenül érdemes elmenni és feltekerni. Ennyi biciklistát még nem láttam egy helyen pedig a Glocknerút is közismert hely. Egyenként vagy csapatban, mintha zarándokhely lenne, annyian tekernek fel ide.

Mont Ventoux


Grand Canyon du Verdon. A Verdon a hídnál a Lac de St.Croix-ba torkollik.
Ez a környék is megér egy külön utat, egy klassz gyalogtúrát a szurdokvölgyben.
Sajnos az utolsó napomat elmosta az esö, a La Bonette és társai már nem jött össze, majd legközelebb.